Aktualności

Czas na grilla!

25.05.22

Ładna pogoda, coraz wyższa temperatura i dłuższe wieczory. Nadchodzi idealny czas na grilla. Uwielbiany okres przez większość osób posiadających ogrody czy duże tarasy, albo osób, którzy są szczęśliwymi właścicielami jednego lub drugiego. Jak przygotować się do sezonu grillowego?

 

 

Więcej

Jakie mięso powinno zagościć na wielkanocnym stole?

09.03.22

Mięsa na Wielkanoc to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole. Pasztet, aromatyczna kiełbasa, domowe wędliny, schab to jedne z niewielu wspaniałości, które podajemy naszym gościom podczas niedzielnego śniadania Wielkanocnego. Mięsa pieczone czy gotowane są tak samo ważne co potrawy przygotowywane z jajek, których również nie może zabraknąć w święta Wielkiej Nocy.

Więcej

Boczek - pieczony czy gotowany

15.02.22

Boczkiem nazywana jest część półtuszy wieprzowej, jak również potrawy z niej otrzymywane. Ten rodzaj mięsa jest bardzo często stosowany w kuchni, nie tylko polskiej, ale i zagranicznej. Najczęściej występuje pod postacią bekonu, który zdecydowanie kojarzy się z kuchnią brytyjską i amerykańską. Boczek stanowi doskonałą alternatywę dla szynki, bowiem doskonale komponuje się z pieczywem i jest chętnie wykorzystywany do różnego rodzaju przekąsek. Cechą charakterystyczną boczku jest jego aromatyczny i niepowtarzalny smak. Decydując się na zakup tego popularnego przysmaku, należy wiedzieć, że występuje w wersji pieczonej i gotowanej. Na który się zdecydować i czym się różnią wspomniane propozycje? O tym w niniejszym artykule.

Więcej

Jakie mięsa powinny pojawić się na naszych stołach wigilijnych?

20.12.21

Boże Narodzenie to najbogatsze święto w sensie kulinarnym. W Wigilię z reguły na stole serwowane są tylko dania wielkopostne, a od 25 grudnia na stołach nie brakuje dań mięsnych. Choć coraz częściej Polacy robią wyjątki i coraz chętniej sięgają po dania mięsne także w trakcie kolacji Wigilijnej.

Więcej

Najchętniej wybierany pasztet przez Polaków — ranking

16.11.21

Pasztet jest kochanym przez Polaków wyrobem mięsnym, który smakuje doskonale jako dodatek do pieczywa, ale również w wersji solo. W jego składzie znajduje się mięso oraz różnego rodzaju podroby. Podawany jest zarówno w wersji na zimno, jak i na ciepło.

Na rynku dostać można przeróżne odmiany pasztetu. Zaczynając od najbardziej tradycyjnych, czyli drobiowych, przez te z dziczyzny, wieprzowiny czy wołowiny, kończąc na warzywnych. Który z nich cieszy się największą popularnością? Na to pytanie odpowiemy w niniejszym artykule.

Więcej

Proces wędzenia kiełbasy

15.09.21

Wędzona kiełbasa to przysmak towarzyszący ludziom nie tylko na co dzień, ale również przy okazji ważnych uroczystości. Świetnie komponuje się zarówno z prostymi dodatkami, jak i tymi bardziej wyszukanymi, dzięki temu jest bardzo uniwersalna. Nie jest jednak mdła w smaku — aromat wędzenia dodaje jej nadzwyczajnego charakteru. A jak wygląda proces wędzenia kiełbasy?

Więcej

Przepis na żeberka w sosie orzechowo - miodowym

16.07.21

Szukasz pomysłu na uroczysty obiad dla całej rodziny, który nie tylko będzie rozpływał się w ustach gości, ale również nie będziesz musiał spędzać całego dnia w kuchni? Żeberka w sosie orzechowo - miodowym mogą być idealnym rozwiązaniem! Smak kruchego, soczystego mięsa doskonale kontrastuje ze słodyczą sosu, tworząc wyjątkową mieszankę na talerzu.

Więcej

Sezon piknikowy uważamy za otwarty

13.05.21

Wiosna jest jedną z najpiękniejszych pór roku. Przyroda budzi się do życia, na drzewach pojawiają się pąki, a ptaki zaczynają śpiewać umilając nam czas. Taka sceneria jest idealna do tego, żeby wziąć pod pachę kocyk, wiklinowy koszyk ze smakołykami i wyruszyć na piknik.

Piknik jest doskonałą formą spędzania wolnego czasu i idealnym pomysłem na wypoczynek. Nieodłącznie wiąże się on także z jedzeniem, a jak wiadomo przekąski na świeżym powietrzu są najsmaczniejsze!

Więcej

Tradycyjne Wędliny na Polskim Stole Wielkanocnym

22.04.21

Trudno jest wyobrazić sobie koszyczek wielkanocny bez tradycyjnych potraw, a w tym między innymi wędlin i kiełbas. Powiązanie tych świąt z daniami mięsnymi wydaje się być naturalne - podczas tych kilku dni, prawie każdy Polak zajada się wyrobami wędliniarskimi, zachwycając się ich smakiem i drzewnym zapachem, pobudzającym w nim wspomnienie rodziny i dzieciństwa.

Więcej

#GaszynChallange

23.11.20
Zakłady Mięsne Świderscy brały udział w GaszynChallange na rzecz Michasia Boguskiego z Nura.
dziękujemy za nominacje Stadninie Koni w Nowej Wsi Kosowskiej
Podjeliśmy wyzwanie! ❤
Pieniądze wpłaciliśmy dla Michasia, który walczy z SMA z Nura.
Do wykonania zadania nominowaliśmy:
-Andrzej Kamiński Zakład Robót Drogowych i Kanalizacyjnych z Nura (
Joanna Kamińska
przekaż Tacie)
-Kancelaria Podatkowo-Księgowa
Beata Hanusz
z Sokołowa Podlaskiego
-ANWIL-TRUCK
Andrzej Wilk
z Kurowic
 
 
Życzymy Dużo Zdrowia Michasiowi.
Więcej
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl