Aktualności

Jakie mięso powinno zagościć na wielkanocnym stole?

09.03.22

Mięsa na Wielkanoc to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole. Pasztet, aromatyczna kiełbasa, domowe wędliny, schab to jedne z niewielu wspaniałości, które podajemy naszym gościom podczas niedzielnego śniadania Wielkanocnego. Mięsa pieczone czy gotowane są tak samo ważne co potrawy przygotowywane z jajek, których również nie może zabraknąć w święta Wielkiej Nocy.

Więcej

Boczek - pieczony czy gotowany

15.02.22

Boczkiem nazywana jest część półtuszy wieprzowej, jak również potrawy z niej otrzymywane. Ten rodzaj mięsa jest bardzo często stosowany w kuchni, nie tylko polskiej, ale i zagranicznej. Najczęściej występuje pod postacią bekonu, który zdecydowanie kojarzy się z kuchnią brytyjską i amerykańską. Boczek stanowi doskonałą alternatywę dla szynki, bowiem doskonale komponuje się z pieczywem i jest chętnie wykorzystywany do różnego rodzaju przekąsek. Cechą charakterystyczną boczku jest jego aromatyczny i niepowtarzalny smak. Decydując się na zakup tego popularnego przysmaku, należy wiedzieć, że występuje w wersji pieczonej i gotowanej. Na który się zdecydować i czym się różnią wspomniane propozycje? O tym w niniejszym artykule.

Więcej

Jakie mięsa powinny pojawić się na naszych stołach wigilijnych?

20.12.21

Boże Narodzenie to najbogatsze święto w sensie kulinarnym. W Wigilię z reguły na stole serwowane są tylko dania wielkopostne, a od 25 grudnia na stołach nie brakuje dań mięsnych. Choć coraz częściej Polacy robią wyjątki i coraz chętniej sięgają po dania mięsne także w trakcie kolacji Wigilijnej.

Więcej

Najchętniej wybierany pasztet przez Polaków — ranking

16.11.21

Pasztet jest kochanym przez Polaków wyrobem mięsnym, który smakuje doskonale jako dodatek do pieczywa, ale również w wersji solo. W jego składzie znajduje się mięso oraz różnego rodzaju podroby. Podawany jest zarówno w wersji na zimno, jak i na ciepło.

Na rynku dostać można przeróżne odmiany pasztetu. Zaczynając od najbardziej tradycyjnych, czyli drobiowych, przez te z dziczyzny, wieprzowiny czy wołowiny, kończąc na warzywnych. Który z nich cieszy się największą popularnością? Na to pytanie odpowiemy w niniejszym artykule.

Więcej

Proces wędzenia kiełbasy

15.09.21

Wędzona kiełbasa to przysmak towarzyszący ludziom nie tylko na co dzień, ale również przy okazji ważnych uroczystości. Świetnie komponuje się zarówno z prostymi dodatkami, jak i tymi bardziej wyszukanymi, dzięki temu jest bardzo uniwersalna. Nie jest jednak mdła w smaku — aromat wędzenia dodaje jej nadzwyczajnego charakteru. A jak wygląda proces wędzenia kiełbasy?

Więcej

Przepis na żeberka w sosie orzechowo - miodowym

16.07.21

Szukasz pomysłu na uroczysty obiad dla całej rodziny, który nie tylko będzie rozpływał się w ustach gości, ale również nie będziesz musiał spędzać całego dnia w kuchni? Żeberka w sosie orzechowo - miodowym mogą być idealnym rozwiązaniem! Smak kruchego, soczystego mięsa doskonale kontrastuje ze słodyczą sosu, tworząc wyjątkową mieszankę na talerzu.

Więcej

Sezon piknikowy uważamy za otwarty

13.05.21

Wiosna jest jedną z najpiękniejszych pór roku. Przyroda budzi się do życia, na drzewach pojawiają się pąki, a ptaki zaczynają śpiewać umilając nam czas. Taka sceneria jest idealna do tego, żeby wziąć pod pachę kocyk, wiklinowy koszyk ze smakołykami i wyruszyć na piknik.

Piknik jest doskonałą formą spędzania wolnego czasu i idealnym pomysłem na wypoczynek. Nieodłącznie wiąże się on także z jedzeniem, a jak wiadomo przekąski na świeżym powietrzu są najsmaczniejsze!

Więcej

Tradycyjne Wędliny na Polskim Stole Wielkanocnym

22.04.21

Trudno jest wyobrazić sobie koszyczek wielkanocny bez tradycyjnych potraw, a w tym między innymi wędlin i kiełbas. Powiązanie tych świąt z daniami mięsnymi wydaje się być naturalne - podczas tych kilku dni, prawie każdy Polak zajada się wyrobami wędliniarskimi, zachwycając się ich smakiem i drzewnym zapachem, pobudzającym w nim wspomnienie rodziny i dzieciństwa.

Więcej

#GaszynChallange

23.11.20
Zakłady Mięsne Świderscy brały udział w GaszynChallange na rzecz Michasia Boguskiego z Nura.
dziękujemy za nominacje Stadninie Koni w Nowej Wsi Kosowskiej
Podjeliśmy wyzwanie! ❤
Pieniądze wpłaciliśmy dla Michasia, który walczy z SMA z Nura.
Do wykonania zadania nominowaliśmy:
-Andrzej Kamiński Zakład Robót Drogowych i Kanalizacyjnych z Nura (
Joanna Kamińska
przekaż Tacie)
-Kancelaria Podatkowo-Księgowa
Beata Hanusz
z Sokołowa Podlaskiego
-ANWIL-TRUCK
Andrzej Wilk
z Kurowic
 
 
Życzymy Dużo Zdrowia Michasiowi.
Więcej
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl